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질문 [급합니다] 중국 음식에 대한 영어 번역이요.
Kkooo 조회수 5,508 작성일2006.11.28

제가 급하게 번역을 해야 될게 있는데 이걸 영어로 번역해주시면 감사하겠습니다.

일일이 다 하지 않으셔도 되구요.

각각의 요리의 포인트만 번역해주셔도 됩니다.

급해요 ㅠㅠ 도와주세요. 숙제에요.


중국요리 특선(중국의 4대요리)

중국여행을 하다보면 3대 궁전건축물 의 하나, 5대 산, 3대 석굴,
8대 명주등등 유명관광지나 특산물에 대하여스스로의 등급으로 우월성을
나타내는 명칭이 많다. 음식도 중국의 넓은 지역을 4등분하여 북경, 상해,
사천, 광동요리로 나뉘어 지며 나름대로의 특색을 가진 요리가 있다.


 북경요리

황하 유역에서 발달했으며 북경을 중심으로 남쪽의 산동, 하남, 서쪽의
태원요리를 포함 궁중요리같은 고급요리가 발달했으며 양념과 기름을 많이
사용한 고칼로리 음식이다. 밀가루를 이용한 만두, 찐빵, 국수등과 육류
(오리, 돼지, 닭)를 많이 쓰며 해산물은 맛보기 힘들다

대표적인 요리 : 북경오리구이(北京火+考鴨)와 양고기 샤부샤부(漏洋肉)


 상해요리

양자강 유역에서 발달했으며 남경, 상해, 소주, 항주, 양주, 무석등지의
요리를 포함 해산물(새우, 생선, 게, 민물고기)을 풍부하게 이용,
지박특유의 소스를 사용 맛이 달콤하며 기름기가 많다. 튀김요리와 쌀밥이
함께 많이 나온다.

대표적인 요리 : 민물게요리(醬爆菁蟹), 장어요리(鮮糊),
차가운 닭고기(醉鷄), 생선철판요리(鐵判魚)

 

 사천요리

서방지역요리를 대표하며 양자강 상류 운남성 귀주지방의 요리를 총칭
향신료가 발달하여 강한 양념을 사용한 매운맛이 특징으로 우리나라
사람의 입맛에 잘 맞는 요리로 소금절이와 건조저장식품이 발달하였다.

대표적인 요리 : 두부요리(麻婆豆腐), 삼결살야채볶음(回鍋肉),
새우고추장볶음(干燒明蝦)


 
 광동요리

남부지역의 광주를 중심으로 복건성, 호주, 동강요리를 총칭
일반적으로 전세계에 보편적으로 널리 알려진 중국음식이 광동요리이며
전통요리에 서양요리법이 결합, 쇠고기, 서양채소, 토마토케찹,
굴소스등과 땅콩기름을 사용한다. 뱀, 고양이, 고슴도치, 유층등 모든
재료를 사용하는 것도 유명.

대표적인 요리 : 상어지느러미스프(魚翊), 비둥기요리, 간식(點心..
중국식 스넥으로 만두, 국수, 과자, 죽, 경단, 떡등을 포함한다

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2 개 답변
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kohj****
바람신
번역, 통역 76위, 수학, 영어작문 분야에서 활동
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중국요리 특선(중국의 4대요리)

중국여행을 하다보면 3대 궁전건축물 의 하나, 5대 산, 3대 석굴,
8대 명주등등 유명관광지나 특산물에 대하여스스로의 등급으로 우월성을
나타내는 명칭이 많다. 음식도 중국의 넓은 지역을 4등분하여 북경, 상해,
사천, 광동요리로 나뉘어 지며 나름대로의 특색을 가진 요리가 있다.

Chinese Food Specialties (Four regional divisions of famous Chinese foods)

When traveling China, one can discover three famous palaces, five greatest mountains, three most famous caves, and other names that show the superiority by using . Chinese foods, too, can be divided into four regions: Beijing, Shanghai, Szechuan, and Cantonese. Every regional food has its own unique regional features.
 

북경요리 Peking(Beijing) cooking

Peking cooking was developed in the cities by the Yellow River. High quality foods to be served at the royal court were developed. With its abundant use of spices and oil, Peking style foods are usually high in calories. Foods using flour and meat(duck, pig, chicken) are common, and seafood is scarce.

Famous Peking style Chinese foods: Beijing Duck Roast and Mutton Shabu-shabu

 


 상해요리 Sanghai cooking

Sanghai style Chinese foods were developed by the Yangtze River. These foods are famous for its abundant use of seafood(i.e., shrimp, fish, crab, freshwater fish) and regional sauce. The foods usually taste sweet and is oily. Common side dishes include fries and steamed rice.

Famous Sanghai style Chinese foods: Freshwater Crab Dish, Cooked Eel, Cold Chicken, Grilled Fish

 

 

 사천요리 Szechuan

Szechuan style Chinese foods represent the food of west China. It includes all dishes of Guiju area. Szechuan style uses various, strong spices and usually tastes spicy. Thus, it is suitable to Koreans. Salted and dried foods are common.

Famous Szechuan style Chinese foods: Tofu dish, Roasted pork belly with vegetables, Roasted shrimp with spicy pepper sauce


 
 광동요리 Cantonese cooking

Cantonese area includes southern China. Well-known Chinese foods around the globe are usually Cantonese style, and these foods are famous for being the mixture of traditional and western cooking. Beef, western vegetables, tomato ketchup, oyster sauce, and peanut oil are used. This region is also famous for use of diverse creatures in its foods, including snakes, cats, porcupines, and larvae.

Famous Cantonese style Chinese foods: Shark fin soup, Cooked pigeon, Kanshik(Chinese snacks that includes dumplings, noodles, soups, rice cakes, etc.)

 

***지역 이름은 번역을 못하였습니다.

 

2006.11.28.

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2번째 답변
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6421****
초수
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북경은 beiging, 상해는 모르겟고 사천은 szechuan, 광동은 guangdongd이예요^^


2008.02.28.

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