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질문 [내공100] 영어로 좀 바까주세요ㅜ
정보가 없는 사용자 조회수 905 작성일2008.05.31

영어로 좀 바꿔주세요ㅜ_ㅜ

추가내공드리겠씀니당.

 

코코뱅 [chicken braised in red wine]

닭고기와 야채에 포도주를 부어 조린 프랑스 전통 요리이다. 이름은 '포도주 안의 수탉'이라는 뜻이다. 프랑스 농가에서 즐겨먹던 요리에서 시작되었으며, 크리스마스에 빠지지 않는 음식이다.

코코뱅의 유래는 큰 닭의 질긴 육질을 부드럽게 만들기 위하여 고안된 요리라는 설과 백성들의 가난한 생활을 본 왕이 일요일에 닭을 먹으라고 명령하여 만들었다는 설이 있다. 와인의 풍미와 담백한 닭고기가 잘 어우러진 요리로, 포도주를 많이 생산하는 부르고뉴주에서 특히 발달하였다. 알자스주에서는 화이트와인을 사용한다.

재료는 밀가루·파슬리·닭·올리브유·양파·당근·버터·양송이·브랜디·레드와인·설탕·소금·후춧가루가 필요하다. 만드는 방법은 먼저 닭을 조각으로 잘라 깨끗이 씻은 다음 물기와 핏기를 제거한다. 밀가루에 파슬리·소금·후춧가루를 섞어 닭에 밑간을 한다. 냄비에 올리브유와 버터를 넣고 양파가 갈색이 나도록 볶는다.

당근과 양송이를 넣고 3분 정도 더 볶은 다음 야채를 모두 건져내고 닭을 굽는다. 껍질 부분부터 구워서 노릇하게 구워지면 뒤집어서 안쪽을 굽는다. 브랜디를 넣은 후 냄비를 흔들어 불을 끈다. 와인·설탕 등을 넣고 한번 끓어오르면 약한 불로 줄인다. 뚜껑을 덮어 1시간 정도 조린다. 와인이 자작하게 되면, 양파·버섯·당근을 넣고 5분 정도 더 조린다.

 

에스카르고/

프랑스어로 달팽이 또는 나사 모양을 뜻하는 말이며, 주원료인 헬릭스포마티아(Roman snail) 를 가리키는 말이기도 하다. 헬릭스포마티아는 포도나무 잎을 좋아하기 때문에 와인으로 유명한 지역의 달팽이가 맛이 좋은 것으로 알려져 있다. 그래서 와인으로 특히 유명한 부르고뉴와 샹파뉴(샴페인의 프랑스식 발음) 지방의 에스카르고가 최고로 분류된다. 고대 로마시대부터 미식(美食)의 하나로 여겨졌고 BC 50년경에 이미 양식되었다는 기록이 있으며, 이것이 전해져 프랑스의 에스카르고 요리가 되었다고 한다. 프랑스에서는 20가지 이상의 조리법이 알려져 있다.

조리에 앞서 날 달팽이를 깨끗이 씻은 다음 딱지를 떼고 소금을 넣은 식초에 약 2시간 동안 담근다. 다시 물로 씻은 후 끓는 물에 넣어 데쳐 나사 모양의 껍데기에서 살을 빼내어 깨끗이 손질한다. 일반적인 요리법은 끓는 물에 백포도주·당근\·양파를 조금 넣고 향초(香草)를 섞어서 3시간 정도 끓인다. 이것을 살과 함께 껍데기에 다시 넣고 버터에 레몬즙, 파슬리 다진 것을 섞어 갠 것을 그 위에 채우고 껍데기째 오븐에 굽는다. 다 익으면 그대로 접시에 담아 오르되브르로 이용한다.

이 밖에 살만을 빼내어 스튜로 만들기도 하고, 한번 삶아 익힌 에스카르고를 버섯·마늘 등과 함께 버터로 볶아 파슬리 다진 것을 뿌려서 내기도 한다. 뜨거울 때 먹어야 제 맛을 느낄 수 있으며 버터소스가 나올 때는 빵과 에스카르고에 소스를 듬뿍 묻혀 먹는다. 달팽이는 동면에 들어가기 직전의 것을 사용해야 영양 상태가 좋아 맛이 좋다고 한다.

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akre****
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Nose nose [payng] [chicken braised in red wine]

The wine swells in the chicken meat and the vegetable it is France traditional cooking which boils down. The name 'the wine Anui rooster ' is the intention which is. It enjoys from the France farmhouse and from cooking which eats, it is a food which to Christmas is started does not fall into.


The nose nose [payng] origin in order to make the texture which the big chicken is durable softly the lira which devises orders and the king who sees the life which opinion and the people are poor eats the chicken Sunday an opinion it made there is. Flavor of the wine and with cooking where the chicken meat which is light harmonizes well, it produces the wine plentifully to call, it advanced specially from new week. Know it uses the white burgundy from [su] week.


Material wheat flour*Green onion [sul]*Chicken*Olive type*Onion*Carrot*Butter*Mushroom*Brandy*Red wine*Sugar*Salt*After [chwus] the powder is necessary. The method which it makes will cut the chicken first in piece and after washing cleanly, the moisture and [phis] it will raise and it removes. In wheat flour green onion [sul]*Salt*After [chwus] it mixes the powder and lower part between in the chicken. The olive type and the butter in order it puts in the pot and the onion to be born the brown, it stir-fries.


The carrot and the mushroom it puts in and 3 minute degree compared to after stir-frying, all it picks up, the chicken it roasts the vegetable. From shell part it roasts and to under job it comes to roast, it roasts a turning over internal. The brandy after putting in, it will shake the pot and it will swell up and it puts out. Wine*Sugar etc. it puts in and once it boils up and the eternal youth which it omits it reduces. It covers the lid and 1 hour degree it boils down. The wine is made to make oneself and when, the onion*Mushroom*The carrot it puts in and 5 minute degree compared to it boils down.

 


S car [lu]/

It means the snail or screw shape with French and it rolls up to be, it is a main material and [heyl] [lik] the [su] gun E mote Oh (Roman snail) it points and it rolls up, it does. [heyl] [lik] The [su] gun E mote the snail of the area where in order to like the grape vine leaf which knows it is famous with the wine is become known that the taste is good. So it is famous specially with the wine to call and new and [syang] it is classified with the S car [lu] expensive top of green onion new (France pronunciation of champagne) region. From ancient Rome time to come to think with one of dainty food () and around BC 50 form to become record to be already, this to come electrolysis S car [lu] of France, cooking became, it does. The cookery above 20 kind is become known from France.


It precedes to logic and after washing the day snail cleanly, the scab and it takes off in the vinegar which puts in the salt during about 2 hours it soaks. After washing again with the water, boiling water to put in, it scalds and it draws out, it handles cleanly the flesh from the shell of the screw shape. The cookery which is general will boil and it will bite the white wine*Carrot \*The onion it puts in a little and it mixes 3 hour degree it boils a direction beginning (). It roasts this and with together on the shell again to put in the lemon juice and the green onion [sul] it mixes the fact that it folds above that it fills, the fact that it hardens in the butter and in the shell oven the flesh. It ripens all and it puts in it rises but like that in the plate and it uses with [pu] [lu].


Only living in this outside and to draw out, with the stew, making it does, once boils and the S car [lu] which it learns the mushroom which it will select*It stir-fries with garlic etc. together with the butter and the green onion [sul] it sprinkles the fact that it hardens and also the bet does. When being hot, it will eat and there is a possibility which it will feel my taste and when the butter source comes out, the bread and S car [lu] source [tum] [ppwuk] it is buried and it eats. The snail immediately before entering into a hibernation, must use the thing and it says that the nutritive conditions to be good taste is good.

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코코뱅 [chicken braised in red wine]

닭고기와 야채에 포도주를 부어 조린 프랑스 전통 요리이다. 이름은 '포도주 안의 수탉'이라는 뜻이다. 프랑스 농가에서 즐겨먹던 요리에서 시작되었으며, 크리스마스에 빠지지 않는 음식이다.

코코뱅의 유래는 큰 닭의 질긴 육질을 부드럽게 만들기 위하여 고안된 요리라는 설과 백성들의 가난한 생활을 본 왕이 일요일에 닭을 먹으라고 명령하여 만들었다는 설이 있다. 와인의 풍미와 담백한 닭고기가 잘 어우러진 요리로, 포도주를 많이 생산하는 부르고뉴주에서 특히 발달하였다. 알자스주에서는 화이트와인을 사용한다.

재료는 밀가루·파슬리·닭·올리브유·양파·당근·버터·양송이·브랜디·레드와인·설탕·소금·후춧가루가 필요하다. 만드는 방법은 먼저 닭을 조각으로 잘라 깨끗이 씻은 다음 물기와 핏기를 제거한다. 밀가루에 파슬리·소금·후춧가루를 섞어 닭에 밑간을 한다. 냄비에 올리브유와 버터를 넣고 양파가 갈색이 나도록 볶는다.

당근과 양송이를 넣고 3분 정도 더 볶은 다음 야채를 모두 건져내고 닭을 굽는다. 껍질 부분부터 구워서 노릇하게 구워지면 뒤집어서 안쪽을 굽는다. 브랜디를 넣은 후 냄비를 흔들어 불을 끈다. 와인·설탕 등을 넣고 한번 끓어오르면 약한 불로 줄인다. 뚜껑을 덮어 1시간 정도 조린다. 와인이 자작하게 되면, 양파·버섯·당근을 넣고 5분 정도 더 조린다.

 

에스카르고/

프랑스어로 달팽이 또는 나사 모양을 뜻하는 말이며, 주원료인 헬릭스포마티아(Roman snail) 를 가리키는 말이기도 하다. 헬릭스포마티아는 포도나무 잎을 좋아하기 때문에 와인으로 유명한 지역의 달팽이가 맛이 좋은 것으로 알려져 있다. 그래서 와인으로 특히 유명한 부르고뉴와 샹파뉴(샴페인의 프랑스식 발음) 지방의 에스카르고가 최고로 분류된다. 고대 로마시대부터 미식(美食)의 하나로 여겨졌고 BC 50년경에 이미 양식되었다는 기록이 있으며, 이것이 전해져 프랑스의 에스카르고 요리가 되었다고 한다. 프랑스에서는 20가지 이상의 조리법이 알려져 있다.

조리에 앞서 날 달팽이를 깨끗이 씻은 다음 딱지를 떼고 소금을 넣은 식초에 약 2시간 동안 담근다. 다시 물로 씻은 후 끓는 물에 넣어 데쳐 나사 모양의 껍데기에서 살을 빼내어 깨끗이 손질한다. 일반적인 요리법은 끓는 물에 백포도주·당근\·양파를 조금 넣고 향초(香草)를 섞어서 3시간 정도 끓인다. 이것을 살과 함께 껍데기에 다시 넣고 버터에 레몬즙, 파슬리 다진 것을 섞어 갠 것을 그 위에 채우고 껍데기째 오븐에 굽는다. 다 익으면 그대로 접시에 담아 오르되브르로 이용한다.

이 밖에 살만을 빼내어 스튜로 만들기도 하고, 한번 삶아 익힌 에스카르고를 버섯·마늘 등과 함께 버터로 볶아 파슬리 다진 것을 뿌려서 내기도 한다. 뜨거울 때 먹어야 제 맛을 느낄 수 있으며 버터소스가 나올 때는 빵과 에스카르고에 소스를 듬뿍 묻혀 먹는다. 달팽이는 동면에 들어가기 직전의 것을 사용해야 영양 상태가 좋아 맛이 좋다고 한다.

2008.06.07.

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